Boller med havregrød og æble
miaadsersen@gmail.com
God formiddag 🙂
Efterårsvejret i dag, har rigtig givet mig lyst til at komme i køkkenet og bage. Jeg fandt denne opskrift frem, som er en rigtig klassiker hjemme hos os. Det er næsten altid den opskrift jeg tyer til, når der skal bages boller – de smager nemlig hammer godt og bliver altid dejlig luftige indeni med en sprød skorpe uden på 🙂
Det skal du bruge:
Til ca. 12 boller
Til ca. 12 boller
50 gram gær (1pakke)
3 dl lunkent vand
1,5 tsk salt
1 spsk olie
2 dl havregrød
1 æble
250 gram grahamsmel
300 gram hvedemel
3 dl lunkent vand
1,5 tsk salt
1 spsk olie
2 dl havregrød
1 æble
250 gram grahamsmel
300 gram hvedemel
OBS: vær opmærksom på, at mængden af mel, afhænger meget af konsistensen af havregrøden!
Fremgangsmåde:
Start med at lave havregrøden og lad den køle lidt af. Jeg plejer bare at lave en i mikroovnen, hvor den skal have ca. 1 minuts tid. Bland gær, vand, salt og olie sammen i en skål og bland det godt. Riv herefter æblet groft ned i skålen. Når havregrøden er kølet lidt af, kommes den også i skålen til de øvrige ingredienser. Herefter tilsættes melet lidt af gangen og dejen æltes godt. Den skal nu stå og hæve et lunt sted i 45 minutter. Når den har gjort det, formes dejen til boller og får lov at efterhæve i 20 minutter. Til slut bages i de ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Serveres lune, med masser af smøør 😉
Start med at lave havregrøden og lad den køle lidt af. Jeg plejer bare at lave en i mikroovnen, hvor den skal have ca. 1 minuts tid. Bland gær, vand, salt og olie sammen i en skål og bland det godt. Riv herefter æblet groft ned i skålen. Når havregrøden er kølet lidt af, kommes den også i skålen til de øvrige ingredienser. Herefter tilsættes melet lidt af gangen og dejen æltes godt. Den skal nu stå og hæve et lunt sted i 45 minutter. Når den har gjort det, formes dejen til boller og får lov at efterhæve i 20 minutter. Til slut bages i de ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Serveres lune, med masser af smøør 😉
Ingen kommentarer endnu