Rødkålssalat med honningristede valødder
miaadsersen@gmail.com
Det her er en af mine absolutte yndlingssalater på denne årstid. Den er hammer nem at lave, smager fantastisk og passer godt til rigtig mange ting. I går fik vi den med helt gammel dags medister til. Det var ikke helt dårligt, kan jeg hilse og sige! 🙂
Har du lyst til at prøve kunsten efter, kommer opskriften her.
Det skal du bruge:
1/2 rødkålshoved
2-3 gulerødder (alt efter størrelse)
1/2 appelsin
100 gram valnødder
3 spsk. honning (fast eller flydende)
Lidt salt
1/2 rødkålshoved
2-3 gulerødder (alt efter størrelse)
1/2 appelsin
100 gram valnødder
3 spsk. honning (fast eller flydende)
Lidt salt
Start med at knuse valnødderne let. Varm en pande med honning og et drys salt på. Vend valnødderne i blandingen og lad dem simre et stykke tid. De bliver bedst, hvis honningen får lov at karamellisere lidt, men pas på at de ikke brænder på (bitter erfaring). Når valnødderne er færdige skal de med det samme bredes ud på et stykke bagepapir til afkøling. Venter du for længe, får du besvær med at få dem af panden (endnu en bitter erfaring :-))
Dernæst snitter du rødkålen meget fint og river gulerødderne ned i en skål. Pres appelsinsaften ud over og bland rundt. Den har rigtig godt af lige at stå på køl en halv times tid inden servering, så saften fra appelsinen rigtig kan trække ind i grøntsagerne.
Dernæst snitter du rødkålen meget fint og river gulerødderne ned i en skål. Pres appelsinsaften ud over og bland rundt. Den har rigtig godt af lige at stå på køl en halv times tid inden servering, så saften fra appelsinen rigtig kan trække ind i grøntsagerne.
Server med salaten med de honningristede valnødder på toppen – den går f.eks. rigtig godt til frikadeller, medister og flæskesteg.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu