Om at bære et lille hjerte under sit eget

En kostvejleders bekendelser

Jeg forestiller mig, at der er rigtig mange der tror at jeg lever super sundt. Jeg er jo sundhedsuddannet og hjælper andre folk med få sundere vaner i hverdagen. Jeg må være sådan en rigtig rollemodel. Folk der kender mig rigtig godt, ved også godt at det ikke altid er tilfældet. Da jeg var sammen med nogle veninder for noget tid siden og jeg begyndte at røre den slikskål der var sat frem, blev der udbrudt “Jamen Mia, jeg troede da slet ikke du spiste sådan noget”. Da jeg fortalte min kæreste om episoden sagde han meget passende “De kender dig jo slet ikke” 😀
 For nej, hvis det er det folk går og tror, så er det langt fra rigtigt. Bevares, jeg ruller mig da heller ikke i pommes frites og sodavand hver dag. Jeg synes faktisk selv jeg er ret “normal” når det gælder mine madvaner. Og jeg vil meget gerne udbrede, at du sagtens kan være sund uden samtidig at skulle holde dig fra alt det sjove.
Derfor kommer her et uddrag af nogle af mine mindre sunde tilbøjeligheder, for at vise man bestemt ikke behøver være fanatisk, selvom man ønsker at leve sundt 🙂
Jeg spiser søde sager flere gange om ugen. Ja nogle gange kan det faktisk blive til mange dage i træk. Det kommer lidt an på omstændighederne. Her op til jul er nok en af de perioder, hvor der ryger lidt mere end sædvanligt indenbords. Jeg spiser ikke uhæmmet, men jeg er heller ikke bange for at spise, til jeg føler mig tilfredsstillet. Selvom jeg elsker søde sager, så prøver jeg at holde det til en weekend ting – men jeg nægter samtidig at sige nej til et stykke kage, hvis jeg får det tilbudt og har lyst til det. Derfor kan det nogle gange ende med at komme op på nogle dage i træk, at jeg har spist noget usundt.
Bonusinfo: Jeg kan sagtens fortære 300 gram bland-selv slik alene en fredag aften.
Jeg elsker flødeost, Knorr sauce, bacon you name it. Ja, ja, dette er fyldt med mættet fedt, salt, E-numre og andet djævelskab, men det smager altså bare godt. Tja måske ikke så meget saucen, men jeg kan virkelig ikke finde ud af at lave sauce såå øh..
Jeg har haft problemer med overspisning. Lige da jeg startede på mig studie, Ernæring og sundhed blev jeg lidt skræmt af alle de konsekvenser en usund livsstil kunne have. Og selvom jeg spiste nogenlunde fornuftigt, fandt jeg ud af at jeg faktisk kunne  spise meget mere sundt end jeg egentlig gjorde. Det gjorde at jeg udviklede et mere sort/hvid, sundt/usundt forhold til mad. Nu kunne jeg f.eks. lige pludselig føle jeg havde spist usundt fordi jeg havde fået mindre grøntsager på en dag end anbefalet, selvom jeg egentlig havde spist rimelig sundt. Og når jeg trådte ved siden af kunne jeg lige så godt fortsætte, fordi nu var det jo alligevel ødelagt. Det resulterede i en periode, hvor jeg ikke kunne have noget som helst af det hjemme jeg opfattede som usundt uden at spise det hele på en gang – alt fra hvid pasta til chokolade og konstant madstress. Det er dog fortid i dag, efter lang tid hvor jeg har arbejdet med mine tanker omkring mine måltider.
Jeg spiser næsten aldrig sundt når jeg er på arbejde. Jeg arbejder i Netto ved siden af mit studie 2 gange om ugen. Lad os bare sige at udvalget af sunde ting, til billige penge, man kan tilberede på de 15-30 minutter jeg typisk har pause ikke er særlig stort. Derfor ender det tit med kridhvide pizzasnegle eller boller med smør. Ikke særlig helse..
13900486_10210389135747763_1196587956_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at bære et lille hjerte under sit eget